Trumpetare tog ton på första dan

Publicerad:

Kyrkoårets första dag brukar innebära rusning till landets kyrkor. Men trots en trogen kör ackompanjerad av skickliga solister var det ganska tunt med folk i Ullervads kyrka på första advent.

Kända första advents-psalmer som Bereden en väg för herran, Hosianna och Det susar genom livets strid fanns givetvis med på söndagens repertoar i Ullervads kyrka. Den lokala kören hade förstärkning av Marijke Talsmaa på trumpet, Peter Ström med bas och Lena Davidsson på flöjt.

  • Ullervads kyrkokör såg till att lysa upp första advent i Ullervads kyrka på söndagskvällen.
    Ullervads kyrkokör såg till att lysa upp första advent i Ullervads kyrka på söndagskvällen. Foto: Michael Gustafsson
  • Ett 60-tal besökare var på plats, vilket gjorde att det var relativt glest i bänkarna på sina håll.
    Ett 60-tal besökare var på plats, vilket gjorde att det var relativt glest i bänkarna på sina håll. Foto: Michael Gustafsson
  • Prästen Ellinor Carlberg Mehrén tände två ljus, ett för första advent och ett för barn som far illa.
    Prästen Ellinor Carlberg Mehrén tände två ljus, ett för första advent och ett för barn som far illa. Foto: Michael Gustafsson

Ett 60-tal besökare sökte sig in i värmen och ljuset – ute var det grått, regnigt och kallt.

För barnen

Prästen Ellinor Carlberg Mehrén önskade alla ett gott nytt år och tände traditionsenligt det första adventsljuset. Hon tände även ett rött ljus och tog till orda:

– Det här ljuset är för vårt internationella arbete där målet är att fler barn ska få chansen att fylla fem år. Kampen mot att inte ha mat, vatten eller ett tryggt hem går vidare.

Stearinljusen lyste allt starkare i takt med att mörkret gjorde sig påmint utanför de väldiga kyrkofönstrena. Och för en stund spelade världen utanför mindre roll när trumpetens mäktiga toner fick ett välförtjänt spelutrymme.

Artikeltaggar

Mariestads kommunNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare