Brännberg ny gruppledare för KD

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Conny Brännberg valdes till gruppledare för Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen.
Foto: Alf Ehn/arkiv
Conny Brännberg har valts till gruppledare för KD i Västra Götalandsregionen.
– Att få detta förtroende känns oerhört hedrande och inspirerande.

Kristdemokraternas regionfullmäktigegrupp fattade på tisdagskvällen beslutet att välja Conny Brännberg till gruppledare.

– Att få detta förtroende känns oerhört hedrande och inspirerande. Kristdemokraterna har ett starkt resultat med sig i regionvalet. Grönblå samverkan fortsätter att leda Västra Götalandsregionen nästa mandatperiod, säger Conny Brännberg i ett pressmeddelande.

Conny Brännberg har i dag flera politiska poster. I Skövde är han ordförande i kommunfullmäktige samt gruppledare för Kristdemokraterna. I Västra Götalandsregionen har han bland annat posterna som ordförande i kulturnämnden samt i Turistrådet Västsverige.

Regionfullmäktigegruppen beslöt även att nominera Conny Brännberg till ordinarie ledamot i regionstyrelsen och Maria Nilsson, Vänersborg, till ersättare. Magnus Berntsson, Göteborg, nominerades till vice ordförande i regionfullmäktige.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.