“DMK“ aktuell för utlandsflytt

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
David Moberg Karlsson.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Efter drygt två och ett halvt år i IFK Norrköping ser David Moberg Karlsson ut att återigen flytta utomlands. Enligt Fotbolldirekt är flera klubbar intresserade av Mariestadssonen.
– Vi tittar på en försäljning i januari, säger DMK:s agent Per Jonsson till sajten.

Med fem omgångar kvar av allsvenskan är IFK Norrköping i allra högsta grad med och slåss om Europaplatser. “Peking” placerar sig för stunden på en tredjeplats och en stor bidragande faktor till lagets starka säsong är David Moberg Karlsson.

Men till nästa år kan IFK tvingas klara sig utan DMK. Flera klubbar följer yttermittfältarens prestationer och till sajten Fotbolldirekt säger 24-åringens agent Per Jonsson att det potentiellt kan bli en flytt.

– Det stämmer att han följs av flera klubbar, men utan att några bud finns just i dag, säger Jonsson.

Producerat bra

Moberg Karlsson har under säsongen stått för åtta mål och fem assist och hans kontrakt med Norrköping löper över 2019.

– Vi tittar på en försäljning i januari och Norrköping är införstådda med att David vill utomlands igen. Men sedan ska man komma i håg också att det krävs förstås att Norrköping går med på att sälja, säger Per Jonsson till Fotbolldirekt.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.