Ivo ger vårdgivare rätt

Nyheter
PUBLICERAD:
Efter en anmälan om otillfredsställande tandvård ger inspektionen för vård och omsorg (Ivo) Folktandvården i Bråten i Mariestad rätt.
Ivo ser ingen anledning till kritik mot vårdgivare.
Foto: Jessica Gow/TT

Enligt anmälaren ska patienten inte ha fått tillräcklig vård för en infekterad tand. Patienten ska vid upprepade tillfällen ha undersökt den berörda tanden och till slut konstaterades det att den borde avlägsnas. Enligt Ivo framgår det dock av patientjournalen att patienten valde att avvakta borttagningen.

Efter detta uppsökte patienten vård vid en privat klinik och fick besked att infektionen var omfattande.

Tillsynsmyndigheten gör bedömningen att patienten fått korrekt behandling och avslutar därmed ärendet.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.