MT-laget laddar för seriepremiär

Ishockey
PUBLICERAD:
Mariestad Bois pojkar 06 är MT laget för vintern 18/19.
Foto: Erik Wallskog
Mariestad Bois pojkar födda 2006 är vinterns MT-lag.
I helgen inleder killarna säsongens seriespel med hemmamatch mot Trollhättans HC/LN70.
– Alla i laget brinner för ishockey, säger lagets tränare Stefan Gustafsson.

Töreboda IK:s fotbollskillar födda 07 var sommarens MT-lag. I vinter är det för första gången ett ungdomslag i Mariestad Bois som kommer följas på nära håll.

– Det är ett glatt gäng som håller ihop väldigt bra. Det är en riktigt härlig trupp som är grymt duktiga på ishockey och som kämpar och sliter på såväl träning som match, säger tränaren för P06:orna, Stefan Gustafsson.

Otto Caldeborg och Zander Kling är redo för den nya säsongen.
Foto: Erik Wallskog

Skickliga på skridskorna

Stefan Gustafsson har tränat killarna under flera år och sett utvecklingskurvan från nära håll. Denna säsong har man fem tillfällen tillsammans i veckan: tre träningar, ett fyspass och en match.

– Det var väldigt stilla i början när de var yngre, men nu har vi verkligen fått fart på dem och man ser att de älskar att spela hockey. Det tycker jag är väldigt roligt. Från att inte ha kunnat åka skridskor så har de blivit fantastiskt duktiga, säger Gustafsson och fortsätter.

– Vi har lagt oerhört mycket fokus på skridskoåkningen och att få med alla där, speciellt de som inte är riktigt lika bra som vissa andra.

Det var många leenden på onsdagens träning. Här Linus Öhman-Gustafsson.
Foto: Erik Wallskog

Totalt ingår 18 spelare i truppen och i år är första gången som man kommer räkna in matchresultaten i en tabell. Bland annat kommer man ställas mot Töreboda och Bois 05:ors kombinationslag.

– Vi spelar i en serie för 05/06-lag, så vi kommer möta en del lag med äldre spelare. Det är vi vana vid då många andra lag med mindre folk brukar låna in spelare för att fylla ut, men det brukar inte vi behöva, säger Gustafsson.

Vad är ditt mål med säsongen?

– Målet som finns är att killarna ska trivas och inte sluta spela. Att de ska tycka det är roligt är mitt stora mål. Jag räknar inte så mycket resultat utan jag vill se att vi spelar bra och riktig ishockey. Ser jag det kommer jag var helnöjd, sedan så vet man att killarna kommer hålla stenkoll på poängen.

Tränaren Stefan Gustafsson ser precis som spelarna fram emot seriepremiären.
Foto: Erik Wallskog

Under försäsongen har man bland annat spelat träningsmatch mot Grästorp samt varit på en cup. Till helgen väntar seriepremiär när Trollhättans HC/LN70 kommer på besök.

– Det ska bli riktigt spännande, det är nästan så att jag är lite nervös. Det ska bli riktigt roligt och det är extra kul att spela hemma för killarna när föräldrar samt mor- och farföräldrar tittar, säger Stefan Gustafsson.

Elias Ramberg visade prov på god klubbteknik.
Foto: Erik Wallskog
De här utgör MT-laget:

Wilmer Tärnfors, Zakarias Aronsson, Leon Bladh, Otto Caldeborg, Ludvig Ohlin, Axel Werner, Leo Wallin, Albin Eriksson, Hugo Svensson, Viggo Juting, Carl Wahn, Celvin Carlström, Linus Öhman-Gustafsson, Jonathan Von der Emden, Zander Kling, Oscar Gustafsson, Elias Ramberg, Anton Persson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.