Stor transport av militärfordon

Trafik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under torsdagen färdades militärfordon från länder i Nato genom västra Sverige.
Foto: Adam Ihse/TT
Under fredagen kommer många och stora militärfordon att färdas på riksväg 26 från Skövde, via Mariestad och vidare mot Kristinehamn.

Från och med fredag och fram till början av nästa vecka kommer militära kolonner att åka på riksväg 26. Fordonen är på väg till den stora Nato-övningen “Trident Juncture” i Norge, med start den 25 oktober.

På fredag förmiddag lämnar flera kolonner bestående av 10-15 stycken utländska militära terrängfordon och lastbilar Skövde för vidare färd mot Värmland.

– Vi har försökt lägga upp transporterna så att de ska ha så lite påverkan på trafiken som möjligt, säger Jessica Dahlberg, kommunikatör vid Militärregion väst.

På fredag och ett par dagar framöver kommer de största kolonnerna att passera. Därefter kommer ytterligare militärfordon att trafikera vägarna, men färre och mindre.

– De kommer att köra i lagstadgad hastighet, upp till cirka 70 km/h, säger Dahlberg.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.