Andersson Wij gör turnépremiär i Mariestad

Musik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Tomas Andersson Wij börjar sin turné i Mariestad.
Foto: Erik Simander/TT
Nästa år, den 22 februari, kommer Tomas Andersson Wij till Mariestad för att börja sin Sverigeturné.

Efter att ha medverkat i Så mycket bättre 2017 har Tomas Andersson Wij blivit mycket mer folkkär. Han gjorde en cover på låten När solen färgar juninatten av Sven-Ingvars som har legat länge på Svensktoppen.

Med 20 år som artist i bagaget åker han nu ut på en turné som startar på Jubileumsteatern i Mariestad.

Tomas kommer tillsammans med musikern och arrangören Erik Arvinder att underhålla runt om i hela Sverige. Erik kommer att spela många olika instrument tillsammans med Tomas röst. Den avskalade enkelheten är det som fansen tycker passar Tomas allra bäst och det är det som kommer att vara framträdande i konserten.

Den 14 mars kommer de även till Vara konserthus.

Ny låt om Gärdestad

Tomas kommer även ut med en ny singel som premiärspelas på Diabetesgalan den 14 november. Texten, som är skriven av Tomas, handlar om Ted Gärdestad och var skriven åt Teds dotter Sara Zacharias. Låten blev väldigt personlig så hon klarade inte av att sjunga den. I stället spelade Tomas in den.

– Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt, berättar Tomas i ett pressmeddelande.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.