Satsning på klimatsmart mat

Nyheter
PUBLICERAD:
Länsstyrelsen i Västra Götaland satsar på klimatsmart och hälsosam mat i hela sin verksamhet.
Länsstyrelsen uppmanar alla verksamheter att servera vegetarisk mat men möjlighet att komplettera med kött.
Foto: TT/ARKIV

Myndigheten har cirka 900 medarbetare på åtta platser i Västra Götaland och arrangerar en rad möten och konferenser. Sedan tidigare har det serverats ekologisk och närproducerad mat. I de nya riktlinjerna uppmanas nu att servera vegetariskt med möjlighet att komplettera med kött som gynnar biologisk mångfald.

– Vi behöver vända på mattriangeln så att köttet inte är basen längre. Vi vill uppmuntra till den livsstil som finns just nu med mer ekologiskt och vegetariskt, säger landshövding Anders Danielsson i ett pressmeddelande.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.