Quizturneringen avgörs

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Nästa fredag är det dags för årets sista musikquiz på restaurang Krubb i Töreboda. Höstturneringens vinnande lag får en lunchbuffé. Johan Cord håller i tävlingen.

Vad blir det för musik?

– Vi har hållit på i fem år så vi har hunnit med det mesta. Jag gör en låtlista med blandad musik och sen ställer jag två frågor kring låten och en vanlig tipspromenadfråga - fast utan promenad. Ibland har vi teman som schlager, svensktoppen, städer eller sport.

Hur många besökare brukar dyka upp?

– De sista två och ett halvt åren har det i princip varit fullt varje gång. När vi har knött in som flest, och även haft öppet uteserveringen, så har det varit över 90 personer. Utan uteserveringen ligger begränsningen runt 65 personer.

Hur fungerar turneringen?

– I år har vi haft en vår- och en höstturnering. Vinnande laget får tre poäng, tvåorna två poäng och treorna ett poäng. De som har flest poäng när det avgörs nästa fredag vinner en lunchbuffé på Norrqvarn.

Johan Cord ansvarar för musikquizet.
Foto: Jenny Allvin
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.