Vassbôlingarna ställer in

Nyheter
PUBLICERAD:
Vassbôlingarna ställer in veckans föreställningar på Mariestads teater.
– Oförutsedda orsaker gör att tvingats ta det här beslutet, säger Tomas Björklund.

Beskedet slog ned som en blixt i Mariestads teater på onsdagskvällen. Bara minuter innan teateramatörerna i Odensåkers hembygdsförening skulle gå på för genrep av “Svinpälsar och kärleksaffärer”, informerades ensemblen om att föreställningen ställs in.

Helena Ambertson och Tomas Björklund meddelade under onsdagskvällen att Vassbôlingarna ställer in veckans fyra föreställningar på Mariestads teater.
Foto: Tomas Höglund

Efter mötet, som hölls bakom stängda dörrar, var Tomas Björklund och Helena Ambertson fåordiga om vad som ligger bakom det hastiga beslutet. Allt var klappat och klart inför torsdagens premiär, rekvisitan var på plats och tidigare i veckan har gänget samlats till två repetitioner på teatern.

– Vi kan inte gå in i detalj på vad som hänt, mer än att det dykt upp oförutsedda saker som gör att vi inte kan genomföra föreställningarna som planerat, säger Tomas Björklund.

När togs beslut om att ställa in?

– Under eftermiddagen, sedan dröjde det tills samlingen på teatern innan alla fick beskedet. Efter att vi informerat om läget var alla eniga om att det var ett rätt beslut, säger Björklund.

Teateramatörerna har förberett sig sedan början av maj inför uppsättningen av “Svinpälsar och kärleksaffärer”. Fyra föreställningar var inbokade i veckoslutet och enligt Björklund har biljettbokningen varit bra.

– I slutet av förra veckan var det drygt 100 bokningar till respektive föreställning. Dagarna innan premiären brukar det bli fler. Det känns jättetråkigt att vi nu tvingats ställa in, säger Björklund.

Vad händer nu?

– För att inte allt jobb vi lagt ner ska vara ogjort planerar vi preliminärt att spela pjäsen i februari eller mars, men det hänger på om teatern är ledig då, säger Tomas Björklund.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.