Lägre hastighet på väg 2735

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Länsstyrelsen godkänner ansökan om hastighetssänkning på väg 2735.

Det råder en hastighetsbegränsning på 70 kilometer i timmen på väg 2735 som sträcker sig från Österäng, via Årnäs, Ekebacken och Björsäter till Lugnås. Efter att en privatperson skickat in en ansökan om sänkt hastighet för en sträcka på 800 meter av vägen godkänner nu länsstyrelsen sänkt hastighet på del av den berörda sträckan.

Sänkt hastighet på del av 70-väg. (Arkivbild)
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Enligt ansökan upplevs det som riskfyllt för barn att ta sig till och från en busshållplats samt att det förekommer skymd sikt för fastighetsutfarter och att hastighetsbegränsningen därför bör sänkas.

Trafikverket yttrar sig i ärendet och föreslår en högsta tillåten hastighet på 40 kilometer i timmen för del av den aktuella vägsträckan; 90 meter väster om enskild väg Gullsjö till 260 meter öster om samma väg.

Länsstyrelsen går på Trafikverkets linje och bifaller ansökan om hastighetsbegränsning på sträckan.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.