Bankpensionärer besökte Loftet

Läsarnas
PUBLICERAD:
Fyrsällskapet ny stuga vid Snapen
Foto: Charlotte Ferneman

En stor grupp före detta bankanställda vid Sparbanken i Mariestad och Töreboda, numera pensionärer, träffas en gång i månaden med promenader och social samvaro vid Snapens friluftsområde. Träffen avslutas alltid med en kaffestund med mycket skratt och glädje.

Vid senaste tillfället, den 6 november, hade Eskil Berggren, som också är mångårig medlem i Mariestads fyrsällskap, ordnat ett studiebesök i sällskapets nyrenoverade klubbhus Loftet vid Snapen.

Efter 45 minuters promenad samlades gruppen utanför Loftet där ordförande Bosse Björk och vice ordförande Tore Johansson tog emot och guidade pensionärerna runt i byggnaden med stor stolthet. Bosse och Tore gav en utförlig historik om fyrsällskapets verksamhet med arbetet av att iordningställa alla fyrar inom området samt inte minst alla arbetsinsatser som gjorts under vår och sommarperioden av medlemmar i fyrsällskapet.

Studiebesöket uppskattades mycket av Sparbankspensionärerna som varm rekommenderar andra föreningar eller grupper ett besök.

Dagen avrundades med en kaffestund i Snapens kafé där Bosse Björk och Tore Johansson fick svara på många frågor och sedan avtackades med en varm applåd.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.