Sväng en tisdagskväll

Musik
PUBLICERAD:
Skövde storband spelar på Skövde stadsteater på tisdag.
Foto: Joacim F Kaiberger
På tisdag kväll bjuder Skövde storband tillsammans med sångsolisten Lollo Gardtman in till konsert med blandade rytmer och mycket fart på Skövde stadsteater.

Publiken kommer att få uppleva en variationsrik afton med bland annat James Bondtema, Tina Turner, Stevie Wonder och klassisk storbandsmusik. Bandet hoppas kunna locka även en yngre publik med moderna inslag blandade med de klassiska.

Några av medlemmarna i bandet är Stefan Ericsson (altsax), Håkan Bjuvenstedt (piano) och Birthe Wetter (barytonsax) från Mariestad och Pelle Leijon (trumpet) från Töreboda. PO Johansson är ledare för storbandet. Även PO:s son Jesper kommer att sjunga under kvällen. Bandmedlemmarna kommer ifrån hela Skaraborg och de flesta av dem är musiklärare.

Lollo Gardtman är en rutinerad och erfaren sångerska som Skövde storband har kommit i kontakt med.

– Vi hoppas kunna överträffa publikens förväntningar, Lollo har en härlig röst som passar bra med den rytmiska musiken som vi kommer att spela, säger Pelle Leijon.

Skövde storband spelar på Skövde stadsteater på tisdag.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.