Wallin ny trummis i Larz Kristerz

Musik
PUBLICERAD:
Larz Kristerz nya trummis är från Mariestad.
Foto: MAJA SUSLIN / TT
Mariestadstrummisen Daniel Wallin blir ny medlem i dansbandet Larz Kristerz. I januari gör han sin första spelning med de nya kollegorna.

Två av medlemmarna i Larz Kristerz har slutat och nu står det klart vilka som kliver in i deras ställe. En av dem är Daniel Wallin från Mariestad, som tidigare har spelat i Elisa's. Han blev tillfrågad över telefon och tackade ja direkt.

– Jag har hört dem både live och på Spotify och tycker om deras musik. Det liknar det har jag spelat förut, bra låtar med skönt gung, säger Wallin.

Sedan Elisa's lades ner för två år sedan har han jobbat inom kriminalvården och vikarierat i andra dansband, men den femte januari är det dags att ge sig ut på vägarna igen.

– Jag har varit ifrån turnélivet ett tag så det blir en omställning, men jag ser fram emot att komma ut och lira och träffa människor.

Larz Kristerz snittar 100 spelningar per år, men eftersom det mest handlar om helgjobb är Daniels tanke att även ha ett arbete vid sidan av.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.