Flippers gör sitt sista gig

Musik
PUBLICERAD:
Henrik Karlsson (till vänster) minns spelningen på Mumma, år 2011, som den bästa under Flippers drygt 40 år som band.
Foto: Elin Gunnarsson/Arkiv
Flippers grundades år 1975 och på lördag, drygt 40 år senare, gör de sitt sista gig. Eller?
– Vi vet inte om det blir sista gången. Vi har ju lagt ner förr och kommit tillbaka, säger bandmedlemmen Henrik Karlsson.

Lars Karlsson grundade bandet 1975 och efter ett par år anslöt Niklas Johansson och Henrik Karlsson. Lyrestadgänget fick år 2014 sällskap av Per Svensson och Chrille Nordgren, som nyligen valde att sluta i bandet.

Den sista spelningen gör alltså de tre originalmedlemmarna tillsammans.

– Nu lägger vi ner en period, om det är en månad eller tio år vet vi inte, säger Henrik.

På lördag har Mariestads FUB (Riksförbundet för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) pubafton på Jubileumsteatern och Flippers har stått för underhållningen vid flera tillfällen tidigare. Även i år utlovar bandet gamla slagdängor, dansbandshits och rock'n'roll.

– Det är en spelning med stor glädje. Vi har blivit deras favoritband, så vi kan inte göra dem besvikna.

Genom åren har de flesta spelningarna varit i närområdet, men även Jönköping och Alingsås har fått besök. I snitt har de gigat en gång i månaden och Henrik minns en spelning som extra rolig.

– Det var på Mumma innan de la ner. Det var nog höjdpunkten i karriären. Fantastiskt go' stämning!

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.