Stark avslutning på långloppscupen

Friidrott
PUBLICERAD:
MAIF-löparna asse Björnfot (127), Wolfgang Malik (118) och Per Carlsson (155).
Foto: Martin Grudemo/ARKIV
Sista deltävlingen i Furhoffs långloppscup gick i förra veckan av stapeln i Borås.
Under sextimmarsloppet kutade Maifs Andreas Magnusson 77 701 meter vilket gav seger i M35-klassen.

Det blev även Maif-segrar i M45 genom Per Carlsson (65 875 m), Sven-Inge Jansson i M65 (54 177 m) och Sven-Gunnar Holmén i M70 (50 223 m). I M70 var dessutom Lennart ”Klassikern” Johansson på andraplats med 33 762 meter. I M45 blev det en sjätteplats för Maif:s Mikael Johansson (47 871 m).

Långloppscupen hade i år 24 deltävlingar. I norra distrikten arrangerades Springtime, Undenästerrängen, Riddarsprånget, Sörörundan och Mariestadsloppet (DM i marathon). Maif kom på andraplats i ”Årets förening” med hela 179 starter och Maif-löparen Mikael Johansson deltog i 23 deltävlingar och klubbkompisen Sven-Inge Jansson deltog i 22.

Det blev fem klassegrar för Mariestadslöparna. Karina Malik segrade i K55 och det blev dubbla segar för makarna Malik genom Wolfgangs seger i M50. Andreas Magnusson segrade i samtliga sex lopp han deltog i och det ledde förstås till seger i M35. Per Carlsson tog förstaplatsen i M45, Sven-Inge Jansson i M65 och Sven-Gunnar Holmén i M70. Yvonne Holmén blev trea i K65 och för Katarina Wikberg blev det en andraplats i K45. Asko Sarja blev trea i M55 och för Mikael Johansson blev det en femteplats i M45.

Lennart ”Klassikern” Johansson blev sexa i M70 och Bosse Johansson åtta. Lasse Björnfot blev sjua i M55. Martin Grudemo, SOK Unden blev fyra i M65 och klubbkamraten Göran Linnarsson blev sexa i M60. Göran Wahlström även han tävlande för SOK Unden blev sjua i M75.

Cupens avslutning med Avslutningsloppet och prisutdelning blir i Hova den 25 november.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.