Lucia lyser upp

Familj
PUBLICERAD:
Ett luciatåg från GIF kommer att lysa upp både Gullspång och Hova i decembermörkret.
– Vi har fått många bokningar, säger Carina Andersson i arrangörsstaben.

Även i år har alltså Gullspångs IF fått ihop ett luciatåg. Det är Carina Andersson och Maria Andersson som håller i det hela, och Pernilla Hast som sköter sångträningen.

Luciatåg bestående av Julia Hurtig-Johansson, Alicia Helge, Matilda Winnerhagen, Lowe Broholm, Olivia Feltsten och Meya Gustavsson.
Foto: Ridder Karlsson

– Det blir hektiska dagar fram till och med luciadagen, vi har fått bokningar även i Hova, säger Carina Andersson.

Skyltsöndag med gran

På skyltsöndagen blir före detta Brandbergs järn en värmestuga. Det är GIF som arrangerar utställning, hantverk och kaffeservering. Missa heller inte arrangemanget vid infarten från 26:an. Trädgårdsföreningen inviger en julinstallation. Det blir även i år en tomteparad från Gea till torget. Alla barn får en julklapp av självaste tomten. Stämningsfullt värre. En annan nyhet är nämligen att det är en riktigt gran som pryder torget i år.

Jul i Hova

Det blir dans och present till alla barn som kommer till Hova torg och dansar. Det blir även en tomteparad mellan församlingshemmet och Veramagasinet. Affärerna är öppna och köpmannaföreningen arrangerar en tipspromenad. Torget får besök av GIF:s luciatärnor. En värmestuga finns också i Hova då Rödakorskretsen har sin lokal i bottenplanet på förvaltningsbyggnaden öppen med såväl servering och lotter.