SPF Seniorer på studiebesök hos Prodma AB

Läsarnas
PUBLICERAD:
Jan Kristoffersson, vd, visade ett bildspel om företaget och dess historia.
Foto: Ewa Colliander

40 medlemmar från SPF Seniorer deltog i studiebesök hos Prodma AB. Företagets vd Jan Kristoffersson tog emot och visade ett bildspel om företaget och dess historia.

Samtidigt med nedläggningen av Electrolux i Mariestad 2016 bildades Prodma AB av Jan Kristoffersson, Anders Larsson och Jan Eklund. Det nystartade företaget skapade arbetstillfällen för 60 personer. Ett antal maskiner övertogs liksom 68 000 m² av den gamla fabriken vilket motsvarar cirka 1/3 av totala ytan.

De tre ägarna hade lång erfarenhet av utveckling och produktion av apparater för kyla, värme och avfuktning. De arbetsmetoder som används är plåtbearbetning, pulverlackering, plastarkextrudering, vakuumformning, polyuretanskumning och montering. Företaget har också en egen utvecklingsavdelning. Nu är det 95 personer anställda.

Efter genomgången av bildspelet fick medlemmarna gå en rundtur i fabriken där man kunde se en mängd komplicerade maskiner och robotar i arbete.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.