Frilansare slår sig ner på Törebodaredaktionen

Publicerad:
Malin Bring är ny Törebodaredaktör. Foto: Charlotte Ferneman

Det närmsta året kommer Malin Bring att vara den som rapporterar om Töreboda i Mariestads-Tidningen. Med många år som frilans i ryggen är det dags att slå rot.

– Jag känner en spänd förväntan. Det är väldigt ansvarsfullt, säger hon.

Malin Bring är utbildad journalist sedan år 1985, bor i Karlsborg och har jobbat mycket med radio, bland annat 16 år som frilans i Köpenhamn samt undervisat i radiojournalistik vid Kungälvs folkhögskola.

Hur känner du inför att bli lokalredaktör?

– Jag har jobbat ganska mycket i Hova tidigare och nu nyligen i Strömstad. Jag tycker att det är väldigt intressant att lära känna ett samhälle, som lokalredaktör får man många olika skärvor och det är kul att försöka pussla ihop dem till en helhetsbild.

Vilken relation har du till Töreboda?

– Jag jobbade på redaktionen där en månad i våras och blev fascinerad av företagsandan som finns. Även Kanalskolans restaurangutbildning imponerade på mig. Jag träffade på deras mat och kakor i flera olika sammanhang och det var en fantastiskt hög kvalité.

– I övrigt är Töreboda ett ställe dit jag har tagit tåget för att komma till vårt lantställe norr om Undenäs, så det har funnits i mitt liv väldigt länge.

Vad är extra intressant att skriva om?

– Jag är intresserad av integration och lokalpolitik, bland annat.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Fotograferar mycket, sjunger i kör, är medlem i ett folkdanslag, läser skönlitteratur och har börjat åka långfärdsskridskor.

Artikeltaggar

NyheterTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare