Lina Bengstdotter får fin-besök

Böcker
PUBLICERAD:
På tisdag, den 11 december, får författaren Lina Bengtsdotter besök av journalister från Spanien och Italien. De kommer till Gullspång för att de är nyfikna på platsen och – naturligtvis - på författaren.

– Det är i samband med att Annabelle ska släppas i dessa länder som de vill komma hit. Det rör sig om ett tiotal personer från spanska Elle och El Periódico och nythetsagenturen Colpisa, journalister och fotografer, säger en förväntansfull Lina Bengtsdotter.

Lina Bengtsdotter, författare till böckerna Annabelle och Francesca.
Foto: Owe E Hermansson

Tanken är att Lina ska guida dem till platser som förekommer i hennes böcker.

– Vi kommer att besöka platser i Gullspång som är kopplade till Annabelle och Francesca, bland annat dammluckorna, lanthandeln, Ribbingsfors och Gea. Vi kommer också att prata med en polis med anknytning till Gullspångs kommun, säger Lina Bengtsdotter som år 2017 gav ut den prisbelönta boken Annabelle och år 2018 boken Francesca.