Mordförsök i Töreboda

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man har flugits med ambulanshelikopter till sjukhus efter en knivskärning på Halnavägen i Töreboda. En misstänkt gärningsman är anhållen för försök till mord.

Polisen och ambulans larmades till en adress i Töreboda strax innan midnatt, natten mot söndagen.

– Det har varit något form av bråk ute på gatan där en man har blivit knivhuggen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Både den skadade mannen samt den misstänkta är hemmahörande i Skaraborg och de är bekanta sedan tidigare. Den skadade är en 33-årig man. Det var vänner till honom som larmade polisen, det skriver GP. Hans skadeläge bedömdes av polisen som allvarligt och han flögs till Skaraborgs sjukhus i Skövde för vård.

- Han opererades under natten och skadorna bedöms inte vara livshotande, säger Mikael Jansson, inre befäl vid Skövdepolisen.

En misstänkt man, som är 34-år, greps och anhölls senare under natten, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, alltså den högre misstankegraden.

Mannen misstänks även för olaga hot, riktade mot andra människor som befann sig på platsen.

Hur ställer han sig till misstankarna?

– Det är inget vi går ut med i nuläget. Man håller pågående förhör med honom och kommer hålla ytterligare förhör under morgonen, säger Joakim Nordlund, stationsbefäl vid polisen, vid femtiden på söndagsmorgonen.

Joakim Nordlund berättar att det finns flera vittnen till händelsen.

Den skadade mannen har inte kunnat förhöras under natten och han vårdas fortfarande på sjukhus.

Brottsplatsen spärrades av under natten och på söndagsmorgonen gjordes en teknisk undersökning. Polisen har även beslagtagit ett vapen.

– Jag kan inte gå in på direkt vilka utredningsåtgärder som de kommer vidta, men utredningen fortsätter, säger Joakim Nordlund.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.