Maif förstärkte Västergötland

Friidrott
PUBLICERAD:
Sigge Lindell, Andrei Popa, Silva Popa i Våxnäshallen.
Foto: PRIVAT
Ungdomar från Mariestads AIF deltog när den årliga friidrottstävlingen distriktskampen avgjordes i Våxnäshallen i Karlstad.

Ungdomarna i åldern 13 till 17 år från tre norska och tre västsvenska distrikt gjorde upp i en lagtävling liknande Finnkampen. I varje gren och klass (ålder+kön) tävlar tolv startande om poängen (två från varje distrikt). Insamlade poäng räknas samman för varje distrikt.

Maif deltagare var Andrei Popa och Gottfrid Elofsson i klass P13, Sigge Lindell i klass P17, samt Silvia Popa i klass F17. Samtliga gjorde fina resultat som bidrog med många poäng till laget.

Andrei samlade flest poäng genom att vinna sina samtliga tre grenar längdhopp (5,03 meter), höjdhopp (1,58 meter) och 60 meter (8,18 sekunder).

Gottfrid gjorde starka insatser på sina löpdistanser med placering sju på 60 meter (tiden 8,69), sexa över 200 meter (29,07) och åtta på 800 meter (2,39,38).

Sigge och Silvia tävlade mot jämnåriga och ett år äldre, i åldersklassen 16-17 år. Sigge nådde en fjärdeplats i längdhopp (5,34 meter), fjärdeplats i höjdhopp (1,63 meter) och tionde i 60 meter häck (10,55), efter närkontakt med flera häckar i mitten av loppet.

Silvia gjorde sin första tävling efter ett halvårs skadeuppehåll. Med en bit kvar till ursprunglig form nådde hon placeringar sexa i 60 meter häck (10,35) och nia på 60 (8,64).

I lagtävlingen lyckades Västergötland inte riktigt försvara förra årets tredjeplats. I det jämna mellanskiktet drog man det kortaste strået och slutade i år på femte plats. Slutställning i lagtävlingen blev att Akerhus vann före Bohuslän/Dalsland, Värmland, Oslo, Västergötland och Vestfold.

Gottfrid Elofsson och Andrei Popa tävlade framgångsrikt för Västergötland.
Foto: PRIVAT
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.