Valresultatet har blivit tydligt

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Henrik Montgomery/TT
I budgeten för Mariestads kommun föreslog Socialdemokraterna 6,3 miljoner extra till Socialnämnden och tio miljoner mer till Utbildningsnämnden. Förslaget röstades ner av den styrande Alliansen och nämnderna kommer nu att behöva vända på varje krona även 2019. Så fort något oförutsett minskar intäkterna eller ökar utgifterna väntar nya besparingar.

I Västra Götalandsregionen ville Socialdemokraterna avsätta ytterligare 350 miljoner kronor till hälso- och sjukvårdsnämnderna, men den blågröna majoriteten valde att fortsätta besparingarna på sjukvården vilket till exempel kan få konsekvenser för ambulansverksamheten i norra Skaraborg.

I riksdagen röstade Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna igenom ett hafsverk till statsbudget, där allt från miljö och jämställdhet till fria sommarlovskort i kollektivtrafiken prioriteras bort till förmån för nya skattesänkningar till de med högst inkomster.

Sällan har valresultatets betydelse varit tydligare.

Sebastian Clausson (S)

Kommun- och regionpolitiker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.