31-årig Hovabo dömd till fängelse för misshandel

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
31-åringen från Hova har dömts för brott många gånger tidigare. Nu är det dags igen; efter att ha misshandlat två närstående kvinnor döms han denna gång till fem månaders fängelse.
En man från Hova har ännu en gång dömts för misshandel. Denna dom resulterade i fem månaders fängelse.
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Mannen förekommer under 30 avsnitt i belastningsregistret och är flera gånger tidigare dömd för misshandel. Påföljderna har varierat mellan skyddstillsyn och fängelse.

Den 9 maj förra året dömdes han för stöld med mera till fyra månaders fängelse. Den 23 juni blev han villkorligt frigiven.

Den 29 augusti dömdes han av tingsrätten till tre månaders fängelse för försök till utpressning och övergrepp i rättssak. Den 21 oktober blev han villkorligt frigiven.

Den 26 september dömdes han av Göta hovrätt till 18 månaders fängelse för misshandel, olaga hot med mera. Detta fängelsestraff började han avtjäna i och med häktning den 7 december för det brott han nu dömts för i Skaraborgs tingsrätt.

Skrek “hora”

Det var den 5 december som 31-åringen misshandlade en kvinna som han är släkt med. Detta skedde i Hova.

Kvinnan skulle ägna sig åt en fritidsaktivitet när mannen kallade henne för hora. Hon sade till honom att skärpa sig, varvid mannen kastade en spade mot henne och sade att han skulle krossa hennes skalle.

Kvinnan hämtade en piska för att försvara sig och då drog mannen ner henne på marken med stor kraft. Han sparkade henne två gånger i huvudet och två gånger på ryggen.

Skadestånd

I förhör erkände 31-åringen handlingen och uppgav att han var nykter “men arg och uppe i varv”.

Han ska enligt tingsrättens dom betala 11 000 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Den 12 november i Hova utdelade mannen flera slag i ansiktet mot en kvinna som han tidigare haft en relation med. Han drog henne även i håret. Anledningen till denna misshandel var att exet träffat en annan man. 31-åringen erkände i förhör även denna åtalspunkt.

Inget jobb, ingen inkomst

Av yttrande från frivården framgår att mannen saknar sysselsättning och inkomst. Han är enligt egen uppgift drogfri sedan i april 2018.

Domen kan överklagas till Göta hovrätt senast den 18 januari.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.