Bristande besiktning anmäls till ARN

Nyheter
PUBLICERAD:
En fastighetsförsäljare anmäler Anticimex till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) efter vad personen upplever som bristande besiktning.

I februari månad 2018 kontaktade en fastighetsägare i Mariestad Anticimex för att genomföra en besiktning av fastigheten inför en försäljning. Efter budgivning och kontraktsskrivning besiktades fastigheten än en gång av Anticimex tillsammans med köparen och säljaren. Då upptäcktes att övervåningens fönsterbleck var felmonterade. Anledningen till att det inte upptäcktes tidigare förklarades med att det inte var möjligt på grund av snö.

Efter förhandlingar enades köpare och säljare att justera priset med 20 000 kronor. Nu anmäler säljaren Anticimex till Allmänna reklamationsnämnden och kräver full ersättning för prisminskningen.

Enligt anmälan förklarar företaget att teknikern vid första besiktningen var tydlig med att alla ytor inte gick att besiktiga och att det istället bör göras när de är fria från snö.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.