Sämre ordning på Bångahagen

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Charlotte Ferneman
Jag är en ganska flitig besökare på Bångahagen och har alltid berömt anläggningen. Det har varit bra planerat, gott om plats, rent och snyggt och alltid personal att fråga.

Sedan AÖS tog över verksamheten så märks det tyvärr en tydlig försämring och att utvecklingen går bakåt.

Tidigare lämnade man på ett säkert sätt el-avfall där personalen hade uppsikt och tog hand om det. Nu ska man lämna det helt öppet i en container där vem som helst kan plocka åt sig det jag har lämnat in. Jag har sett med egna ögon hur det plockas både elektronik och bilbatterier.

Det samma gäller miljöfarligt avfall, tidigare togs det om hand av personalen direkt och det var lätt att fråga om man var osäker. Nu ställer man det där man tror det skall vara eller slänger det i en liten container med diverse innehåll, det känns inte säkert.

Till följd av dessa container har utrymmet på anläggningen minskat. Längst ner är komposthögen placerad dit många bilar ska köra. Varför? Framför den en hög med betong/sten, glas m.m. På andra sidan en enorm hög med ris och trä som borde ha flisats tidigare än vad som nu är gjort. Flytta fram komposthögen så det blir mer plats för bilar att lämna, och risken för punktering från spik och glas minskar.

På själva sorteringsplatsen har det tidigare varit rent och snyggt och en liten risk för punktering. Under det senaste halvåret verkar det som om sopning och städning har minskat betydligt, där är för det mesta väldigt skitigt och skräpigt. På en återvinningscentral borde sopning och städning vara daglig rutin.

Nej AÖS, detta duger inte att ni steg för steg försämrar vårt fina Bångahagen som vi uppskattar vädigt mycket och har varit så nöjda med under alla år.

Besviken kund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.