Inför skärmförbud

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Helena Karlsson
Läser i MT att man haft fotoförbud i 3 år vid stadens bad. Ett problem är väl om en smartphone används vid till exempel klädbyte, vilket det ofta görs. Det är svårt att hålla koll på eventuell fotografering. Nej, förbjud alla mobiler och skärmar vid offentliga inrättningar.

Ett bibliotek var till exempel förr tyst område. Nu kan man bli tvingad att höra långa samtal, ibland sk affärssamtal på en halvtimme.

Ett skärmförbud bör även omfatta personalen, som på vissa håll är helt försjunken i dylikt. Att badpersonal inte är ansvarig vid olycka - enligt artikeln - är väl en sak, men det måste väl ingå övervakning av badande i bassängen. Kan detta vara olika tolkning?

Vid det stora äventyrsbadet i Vänersborg är det ofta två badvakter, som enbart bevakar badande i bassäng.

Medaljens baksida

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.