Vinterspringet inleddes med flera Maif-segrar

Sport
PUBLICERAD:
MAIF:arna Per Carlsson och Bosse Johansson segrade i Rankåsskogen.
Foto: Martin Grudemo
2019 års första Vinterspring arrangerades i förra helgen i Rankås utanför Tibro. Cupen arrangeras i år för 26 gången och i lördags kom 44 löpare till start.

Sträckorna var på 2,5, 5, 10 och 15 kilometer där både gång- och löpningsklass fanns att välja emellan. Från Mariestads AIF fanns bland annat Bosse Johansson med och han segrade i löpning över två och en halv kilometer.

Mikael Johansson var lika framgångsrik på den dubbla sträckan och Per Carlsson segrade på milen. För klubbkamraterna Katarina Vikberg och Yvonne Holmén blev det tredje- respektive fjärdeplats på halvmilen. Segrade gjorde Denise Fasth.

Tommy Karlsson från SOK Unden blev tvåa, Sven-Gunnar Holmén, Maif, fyra och Göran Linnarsson, SOK Unden, sjua på halvmilen och på milen blev Maif:arna Wolfgang Malik trea och Sven-Inge Jansson nia.

Sven Johansson från Hova knallade snabbast på halvmilen och för klubbkompisarna i SOK Unden, Margareta Grudemo och Annika Linnarsson blev det en delad tredjeplats på två och en halv kilometer gång. Martin Grudemo tävlande för samma förening och blev fyra på samma distans. Fem vinterspring återstår nu där nästa äger rum i Karlsborg. Därefter är det i Töreboda, Undenäs, Mariestad och avslutning samt prisutdelning i Hova.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.