Hoppa till huvudinnehållet

Boende på Humlet klagar på sopberg

Publicerad:

Enligt boende på Humlet har soprummet inte tömts på flera veckor. Kartonger och dylikt ligger i högar på marken och försvårar för de äldre att ta sig in i soprummet. Enligt HSB beror det på ett leverantörsbyte.

Enligt en kvinnlig boende på Humlet har det sett “bedrövligt” ut i soprummet sedan i söndags. Under torsdagen har läget inte förbättrats.

Boende på Humlet klagar på oreda i soprummet.
Boende på Humlet klagar på oreda i soprummet. Foto: Markus Jacobsson

– Jag kommer inte in, de sköter det så dåligt. Det är katastrof, så här får det inte vara, säger hon och fortsätter:

– Det finns ingen ursäkt.

Vad kommer du att göra med dina kartonger och sopor nu?

– Jag måste ställa de utanför. Jag kommer inte in med rullatorn, säger hon.

Inne i soprummet står en manlig boende och funderar på vad han ska göra med all den metall och de glasburkar han kommit för att göra sig av med.

– Det här är rena skandalen, säger han.

Glasen ställer han vid ingången till soprummet och med bestämda steg vadar han genom kartonghavet fram till metallåtervinningen.

Kvinnan uppger att hon under torsdagsförmiddagen kontaktat HSB som i sin tur meddelar att leverantören är på väg för att åtgärda problemet.

– Vi köper våra tjänster av det lokala renhållningsbolaget. De har bytt leverantör vid årsskiftet och de har inte kommit igång med sina rutiner, säger Peter Skogsberg, affärsområdeschef för hyresfastigheter på HSB.

Enligt Skogsberg var det en olycklig tajming i och med alla lediga dagar som följde med jul och nyår.

– Vår fastighetsskötare ser till att det töms senast imorgon bitti (läs fredag). Sen hoppas vi att de får ordning på sina rutiner. Annars får vi vidta åtgärder. Men leverantören har bett om ursäkt och har lovat bättring.

Artikeltaggar

MariestadNyheterSopor

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.