Väljarna gav klart besked

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Owe E Hermansson
Jag tror inte politiskt käbbel intresserar vanliga väljare speciellt mycket. De vill se utveckling och att saker händer. Samtidigt kanske några vill ha ett svar på de insändare som ifrågasatt vårt och mitt agerande.

För oss och mig är det väljarna som ger politiker förtroendet att leda politiken, inte andra politiker. I Gullspångs kommun gav väljarna ett klart besked för förändring och ett nytt styre. 21% av väljarna lämnade Socialdemokraterna och gick i storleksordning till L, M, V och SD. Det gamla styret förlorade därmed sin majoritet.

Efter valet var alla utom S överens om att det behövdes ett nytt styre. Att Fi och V stödde oss är för att de också vill ha ett ändrat fokus mot utveckling och framförallt, ett annat politiskt ledarskap, där politiker får vara politiker och chefer och anställda får vara chefer och anställda.

Det är inte bland politiker som det finns vinnare och förlorare. Det är istället väljarna och människorna i kommunen det handlar om. Nu får vi jobba på andra sätt och kraftsamla för att jobba ännu mer lokalt med människor i kommunen för att få utveckling och se till att saker händer. Tillsammans är vi starka. Jag tror på Gullspångs kommun!

Björn Thodenius (M)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.