IFK vann cup i Källby

Futsal
PUBLICERAD:
Vinnarlaget med Filip Hermansson, Kevin Johansson, Feysal Osman, Hannes Kramer, Sebastian Hutter-Oskarsson, Yazen Hussein och Emil Josefsson.
Foto: PRIVAT
Med två lag åkte IFK Mariestads P05:or under förra helgen till Källby och Billys cup. Båda lagen gick starkt varav det ena vann hela rasket.

IFK:s lag blå vann sin grupp efter två vinster och en oavgjord. Gruppsegern kom tack vare att man vann mot Källby med 5–0 efter att Yazen Hussein stått för ett hattrick.

Även lag vit vann sin grupp med två segrar och en oavgjord och därmed var båda IFK:s lag klara för kvartsfinal.

Efter två rafflande kvartsfinaler vann båda Mariestadslagen och i och med det ställdes man mot varandra i semifinal. Men via en 2–0-seger gick det blåa laget segrande ur kompiskampen och ställdes mot Kronängs IF i final.

I finalen låg Kronäng lågt på sin egen planhalva och IFK kunde pressa på. Efter halva matchen fick de blåa även hål motståndet genom Feysal Osman och efter det väntade en desperat anstormning.

När en och en halv minut återstod anföll även Kronäng med sin målvakt vilket resulterade i två farliga chanser, varav ett i stolpen. Men efter några om och men kunde Mariestadskillarna hålla undan och vinna med uddamålet.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.