• idag
  2 juni
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Nytt snöoväder väntas över Västsverige

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ett kraftigt snöoväder väntas dra in över Västsverige under eftermiddagen och kvällen.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Efter helgens snökaos i östra Sverige drar ett nytt snöoväder in från väster under måndagen. Klass 1-varningar för kraftigt snöfall är utfärdade över stora delar av Västsverige i eftermiddag och i kväll, för bland annat Halland, Bohuslän och Sjuhäradsbygden.

Stora delar av tåg- och flygtrafiken har legat nere under den gångna helgen till följd av de senaste dagarnas kraftiga snöfall. På Arlanda hade man under söndagen stora problem med förseningar och även tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm har påverkats när Trafikverket inte hunnit få bort all snö från rälsen.

Under måndagsmorgonen råder vissa förseningar som påverkar tåg främst i södergående riktning.

Måndagens oväder som drar in över Västsverige väntas inte bli lika intensivt, men består av mild luft som medför tung blöt snö eller regn.

– I Göteborg jobbar man hårt för att se till att allt är i ordning. Men en del tåg norrifrån blev försenade dit och det kan ställa till det. Vi har inte några indikationer att tåg ska ställas in, men tågbolagen kan få personalbrist, säger Yasmine Boulechfar vid Trafikverkets pressjour till TT.

För Skaraborg del väntas nederbörd först under eftermiddagen som sedan avtar under senkvällen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.