Hoppa till huvudinnehållet

OBK fick inte in bollen på serieledaren

Publicerad:
Det var nära på många av OBK:s nio hörnor, men ingen resulterade i mål. Foto: Charlotte Ferneman

Ett ineffektivt Otterbäcken förlorade hemma mot Mölndal med 1–4.

Spelmässigt var OBK minst lika bra som serieledarna, men hemmalaget fick inte in bollen.

– Det är tråkigt att förlora när vi var med i matchen så länge, säger kaptenen Kristoffer Larsson.

En vinst och en förlust blev facit för Otterbäckens BK denna helg. Lördagsmatchen, borta mot Sunvära, slutade med 5–2-seger efter att Dmitrii Tumaev bland annat stått för ett hattrick.

På söndagseftermiddagen hemma mot Mölndal blev man däremot poänglösa. I det tredje mötet med göteborgarna denna säsong stod OBK upp bra mycket bättre än de två tidigare matcherna.

Hemmalaget visade inga tecken på trötta ben från lördagsmatchen utan satte fart direkt. Med knappt 20 minuter spelade fick de blåa också utdelning när Dmitrii Tumaev förvaltade en straff Artem Gareev ordnat.

– Första 30 tycker jag var riktigt bra från vår sida, sedan gick det lite i stå. När vi mötte dem här på hemmaplan förra gången tyckte jag de hade en kraft som körde över oss. I dag tycker jag vi hade mer kraft, säger tränaren Tomas Andersson.

Dmitrii Tumaev var ett ständigt hot med sin snabba skridskoåkning.
Dmitrii Tumaev var ett ständigt hot med sin snabba skridskoåkning. Foto: Charlotte Ferneman

“Ägde matchen”

Efter 1–0-målet spelade gästerna upp sig en aning, men Otterbäcken kunde trots det skapa flertalet chanser som borde resulterat i mål. Med dryga halvtimmen spelad kom dock kvitteringen och fem minuter in i den andra halvleken hade Mölndal vänt matchen.

– Vi ägde matchen i början, men sedan fick de en kvittering och ett skitmål till 2–1. Annars var vi minst lika bra, de gjorde bara mål på sina chanser och det gjorde inte vi, säger Kristoffer Larsson.

Efter gästernas ledningsmål tog OBK på nytt över matchen. Men en kombination av tama avslut och bra målvaktsspel gjorde att hemmalaget bara gjorde ett mål.

Alexander Nilsson kom på genombrott flertalet gånger.
Alexander Nilsson kom på genombrott flertalet gånger. Foto: Charlotte Ferneman

Tre matcher återstår

I stället fyllde Mölndal på sitt målkonto och med fyra utvisningar under de sista fem minuterna försvann alla möjligheter till poäng för Otterbäcken.

– Känslan var hela tiden att vi kunde komma ikapp och vi hade lägena för det. Hade vi satt våra chanser hade det kunna bli 4–4 eller till och med seger, säger Larsson och fortsätter.

– Vi gjorde ändå en bra match och kan ta med oss spelet vi hade. Det är bara att knega på nu. Det är tre matcher kvar på säsongen och det ska bli sex poäng på dem.

Tomas Andersson var även han nöjd med sitt lags prestation.

– Vi tar med oss farten vi hade i dag och ska försöka spela bollen lite tidigare. Det har tagit oss nästan halva säsongen att komma i kapp de andra lagen med tanke på att våra förutsättningar är lite sämre. Nu tycker jag vi är i fatt och även förbi, men nu blev det stryk ändå.

Artem Gareev blev fälld och ordnade straff i den första halvleken.
Artem Gareev blev fälld och ordnade straff i den första halvleken. Foto: Charlotte Ferneman

Artikeltaggar

BandyOtterbäckens BKOtterstrand bandybanaTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.