Villapriserna sjunker

Nyheter
PUBLICERAD:
De senaste tre månaderna har villapriserna i Mariestad sjunkit med 7,7 procent, samtidigt har bostadsrättspriserna ökat med 2,6 procent, enligt siffror från Svensk mäklarstatistik.

Priserna på bostadsrätter och villor har sjunkit med cirka tre procent i riket under de senaste tre månaderna. I Mariestad har bostadsrättspriserna ökat med 2,6 procent under samma period, men de senaste tolv månaderna är utvecklingen minus 4,4 procent.

Vad gäller villapriserna i kommunen har de sjunkit 7,7 procent senaste tre månaderna och 5,6 procent de senaste 12 månaderna.

Snittpriset per kvadratmeter för en villa i Mariestad är 12 770 kronor. I riket är siffran 24 247 kronor per kvadratmeter. Priserna på bostadsrätter skiljer sig ännu mer mellan Mariestad och riket: 6 938 kronor per kvadratmeter jämfört med 37 764 kronor per kvadratmeter.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.