Bombdom mot Gullspångsbo skärps

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Domen skärps för den Gullspångsbo som skickade hotfulla brev med vitt pulver till politiker, svenska statsråd och kändisar. Svea hovrätt höjer fängelsestraffet till åtta år i stället för tingsrättens sju år.

Både åklagare och den dömde överklagade domen som avkunnades av Stockholms tingsrätt. Men Svea hovrätt dömer alltså Gullspångsbon till ett längre fängelsestraff än vad tingsrätten bestämde.

Hovrätten dömde mannen för grovt olaga hot, istället för olaga hot som i tingsrättsdomen. Han dömdes även för mordförsök efter att ha skickat en brevbomb till ett Londonföretag som han påstås ha känt sig besviken på.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.