Vinterspringet intog Undenäs

Friidrott
PUBLICERAD:
Klart för start i Vinterspring Undenäs.
Foto: Martin Grudemo
Årets fjärde vinterspring var Vinterspring Undenäs i lördags. Så mycket vinter var det däremot inte med fyra plusgrader och bra underlag på kyrkerundans 2,5 kilometer.

Damerna och herrarna från Mariestads AIF fixade fyra segrar. Bosse Johansson var först över mållinjen på den korta löpsträckan för fjärde gången av fyra möjliga. Sven-Inge Jansson var ensam herre om att kuta 15 kilometer, Mikael Johansson var snabbast på halvmilen, liksom Yvonne Holmén på 2,5 kilometer. Sven Johansson från Hova segrade på gångsträckan över en halv mil. Även Sven har fyra segrar av fyra möjliga.

Tvåa på halvmilslöpningen blev Tommy Karlsson, SOK Unden och samma placeringar blev det för lagkamraterna Göran Wahlström och Margareta Grudemo i den korta gångklassen. Sven-Gunnar Holmén blev trea i löpningen över fem kilometer och hemmalöparen, Byalagets Gunnar Karlsson, blev sexa, Tomas Ljungström, Sjötorp, blev sjua och för SOK Undens Göran Linnarsson blev det plats nio. För Marita Karlsson, Byalaget, var det bättre upp med seger på löpningens halvmil.

En framgångsrik dam var hemmalöparen Sofia Hellgren, Undenäs IF, som gjorde en stark insats på 15 kilometer löpning. SOK Undens Martin Grudemo blev sexa på den korta gångsträckan.

Två vinterspring återstår. Mariestad samt avslutningen i Hova.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.