Juniorbagare fick nyttiga tips i köket

Nyheter
PUBLICERAD:
Monib Hennawi, Jacob Appelgren, Chanon Thaksinbut och Filip Karlsson får tips av Maleka Vanat om att lite salt i degen underlättar jäsningen.
Foto: Niklas Lindström
– Nej, vänta, vi har ju ingen aning om i vilken ordning det ska göras!
Även om juniorbagarna på Medborgarskolans sportlovskurs har ganska goda erfarenheter av bakning, trots sin ringa ålder, kommer Maleka Vanats tips väl till hands.

Sportlovsveckan är snart över för den här gången. Många barn och ungdomar har tagit chansen och testat nya sporter eller andra aktiviteter, till exempel Maleka Vanats bakningskurs på Medborgarskolan.

– I dag bakar vi bullar och hallongrottor. Det är inte särskilt svårt, men man måste ändå vara noggrann, säger Maleka.

Favoriterna

Först gäller det att få ordning på två uppsättningar jäst som slutligen ska ge 80 kanel- och kardemummabullar. Tjejgänget med Wilma Mann Gustafsson, Ellicka Mann, Nellie Annerqvist och Edith Larsson berättar att de brukar baka hemma ibland: Kladdkaka, sockerkaka och muffins!

Wilma Mann Gustafsson, Ellicka Mann och Nellie Annerqvist har full koll på läget.
Foto: Niklas Lindström

Även killarna Monib Hennawi, Jacob Appelgren, Chanon Thaksinbut och Filip Karlsson, har bidragit med ett och annat bakverk hemma. De verkar dock lite mer konfunderade mellan varven.

– Hallå du vevar fram och tillbaka med sakerna.

Maleka reder snabbt ut frågetecken kring salt, jäst, vetemjöl och vilka saker som kan klassas som matfett. Efter ett tag är alla på rätt spår och inget ser ut att kunna hindra kvällens saft- och bullfest. På frågan om det smakar bättre när man själv fixat bakverken blir svaret ett rungande ja.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.