• idag
  2 juni
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Maif-Carlsson spurtade vassast i vinterspring

Friidrott
PUBLICERAD:
Årets femte vinterspring var Vinterspring Mariestad med Mariestads AIF som arrangör. Klasserna herr och dam, löpning och gång och sträckorna var tre, fem, tio och femton kilometer. Det var härligt vårväder så spring får stå för engelskans vår.
Grabbarna som kom på prispallen på tio kilometers löpning. I mitten segraren Per Carlsson, Maif. Till vänster tvåan Tobias Kjellström, IF Hagen FIK och till höger trean Anton Stridh, SOK Unden.
Foto: Martin Grudemo

Det var fyrtiofem deltagare och tre personer hade åkt ända från Stockholm: Marina Vlahovic, Henna Lampinen och George Eklund. På tio kilometer löpning har det varit en trio som har haft tuffa och jämna drabbningar, Per Carlsson, Maif, Tobias Kjellström, IF Hagen FIK och Anton Stridh, SOK Unden. Per hade denna gång den vassaste spurten och besegrade Tobias med endast en sekund. Anton blev trea. Nisse Blad från Torsö blev elva på millöpningen. Sven-Inge Jansson, Maif, var ensam om att kuta femton kilometer.

Bosses femte seger

Jakob Gustavsson från Töreboda segrade på halvmilslöpningen före Mikael Johansson, Maif och trea blev Tommy Karlsson, SOK Unden. Sexa blev Sven-Gunnar Holmén, Maif, sjua Tommy Olsson, Mariestad, åtta Tomas Ljungström, Sjötorp och på plats elva kom Tommy Andersson, Mariestad.

På den korta löpsträckan tre kilometer segrade Bosse Johansson, Maif, för femte gången av fem möjliga. Tvåa blev Göran Linnarsson, SOK Unden. I damlöpningens halvmil blev Katarina Vikberg, Maif, tvåa och klubbkamraten Yvonne Holmén blev trea. Etta på damernas millöpning blev Marina Vlahovic från Stockholmsklubben TSM Running och Amanda Engqvist, Mariestad, blev tvåa tillsammans med Henna Lampinen, Stockholm.

I gångens tre kilometer blev Göran Wahlström, SOK Unden tvåa, Tommy Funk, Töreboda tre och Martin Grudemo, SOK Unden sexa. Amanda Funk, Töreboda segrade på gångklassens korta sträcka och trea blev Martin Grudemos fru och klubbkamrat Margareta Grudemo.

I herrarnas fem kilometer gång blev det en hård kamp mellan Sven Johansson, Hova och Lennart ”Klassikern” Johansson, Maif. Sven var tre sekunder före Lennart i mål och det var Svens femte seger av fem möjliga. Ett vinterspring återstår, Vinterspring Hova med avslutning och prisutdelning.

Grabbarna som kom på prispallen på tio kilometers löpning. I mitten segraren Per Carlsson, Maif, till vänster tvåan Tobias Kjellström, IF Hagen FIK och till höger trean Anton Stridh, SOK Unden.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.