Hoppa till huvudinnehållet

OBK blåste tabelltvåan av banan

Publicerad:

Otterbäcken har varvat upp ordentligt såhär i slutet av säsongen. Under tisdagskvällen körde OBK över serietvåan Blåsut/Vänersborg med 8–1.

– Vi är riktigt bra just nu, sa Otterbäckens tränare Tomas Andersson efter hemmasegern.

Artem Gareev (i ljusblått) gjorde tre mål när Otterbäcken utklassade serietvåan Blåsut/Vänersborg.
Artem Gareev (i ljusblått) gjorde tre mål när Otterbäcken utklassade serietvåan Blåsut/Vänersborg. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Hans lag håller till i mitten av tabellen och kommer att förbli där när serien summeras. Men det hindrade inte Otterbäcken från att spela skjortan av topplaget Blåsut/Vänsersborg.

– Det var inget snack om saken. Vi var det bättre laget matchen igenom och våran fina skridskoåkning gav oss stora ytor, sa Andersson.

Blåsut/Vänersborg kom till match utan flera tongivande spelare och lagets långbollstaktik betalade sig inte.

– Vi satte press på dem och bröt många bollar. För vår del har det lönat sig att vara aggressiva mot topplagen.

Med sina tre mål låg Artem Gareev i allra högsta grad bakom vinsten och Tomas Andersson gav även beröm till den unga trion Albin Lindholm, Elias Sandholm och Olle Andersson.

Otterbäcken avslutar seriespelet hemma mot Surte på lördag.

Mål, OBK: Artem Gareev 3, Dmitrii Tumaev 2, Nikolai Borovikov, Olle Andersson och Konstantin Luzgin.

Artikeltaggar

Albin LindholmArtem GareevBandyElias SandholmOlle AnderssonOtterbäckenOtterbäckens BKOtterstrand bandybanaTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.