Musikern kommer hem för gala

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Henrik Sethsson.
Foto: Erik Simander/TT
Henrik Sethsson, låtskrivare, producent och sångare i Casanovas, från Mariestad ska agera konferencier på Näringslivsgalan den 16 maj.

Du vann priset Årets sångare i Guldklaven 2018, kan du beskriva den känslan?

– Det kändes såklart jätteroligt, jag vann även 2007 så detta var andra gången. Jag har varit nominerad två gånger utan att ha vunnit så det kanske var min tur.

Hur förbereder du dig inför uppdraget på Näringslivsgalan?

– Jag är mycket peppad! Hittills har det varit en del telefonmöten sen börjar planeringen i mars. Att vara konferencier är jag van vid, det är nästan som att vara sig själv, men det gäller ju att läsa på lite om företag och pristagare. Det är sällan jag har möjlighet att komma hem, vi har ett ganska fullsatt schema med Casanovas, så det är kul att kunna medverka.

Kommer du att samverka med Simon Swahnström och Lürsta Sockens Husarer framöver?

– De kommer att medverka under galans musikaliska inslag, antingen sammanstrålar vi eller uppträder var för sig, det får vi se vid planeringen. Förhoppningsvis blir det ett första musikaliskt möte.

Mer på gång till våren?

– Det är mycket med Casanovas, vi turnerar egentligen hela året som dansband. Den största delen börjar nu under våren. Vi har även 30 års jubileum i år som ska firas.