Rolf Berg berättade om sitt världsengagemang

Läsarnas
PUBLICERAD:
Dagens gäst Rolf Berg.
Foto: Janos Legendi

PRO:s ordförande Morgan Robertsson hälsade välkommen till medlemsmöte den 15 februari, särskilt till föreningens nya medlemmar.

Ingbritt informerade om resor. Det planeras en dagsresa i maj och en fyradagarsresa till Höga Kusten 4-6 juni. Ragnhild berättade om kommande PRO vetartävling i Falköping. Bengt informerade från KPR. Inflyttningen på Alen pågår bland annat från sjukhuset där det nu är korttidsplatser.

Dagens gäst var Rolf Berg som berättade om sitt internationella engagemang. MSB var uppdragsgivare och arbetet utfördes för FN i ett stort antal stater exempelvis Haiti, Libanon, Sydkorea, Balkan, Syrien. Rolf uppehöll sig mycket om förhållandena i Afrika, speciellt i Centralafrikanska Republiken med flyktingar och svält. Han framhöll betydelsen av biståndet från internationella organ. Bland annat gör Läkare utan gränser en mycket stor insats. Efter anförandet fick Rolf besvara frågor från en intresserad publik.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.