Äntligen en vettig idé om barnbidraget

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Henrik Montgomery/TT
Trots mina vänstersympatier välkomnar jag ett förslag från borgerligt håll om att behovspröva barnbidraget. Förändra bidragets utformning precis som socialbidrag och hyresbidrag, som det är i dag får alla barn upp till 16 år barnbidrag oavsett om de behöver det eller ej.

Att föräldrar som tjänar över 100 000 kronor ska få barnbidrag för sina barn är för mig helt skrämmande.

Under alla mina år som montör runtom i landet var det alltid en och samma arbetskamrat som stack ut. Han satt alltid i arbetsboden och skrävlade om att “barnbidraget i vår familj sätts in på barnens bankböcker och skall inte röras”. Han uttryckte att hans flickor skulle bli rikast i stan.

Det blev många gånger heta diskussioner om den saken. Min uppfattning - då som nu - är att barnbidraget ska behovsprövas.

Han hade också uppfattningen att Curt Nicolin skulle vara statsminister i vårt land. Nicolin var ordförande i svenska arbetsgivarföreningen i åtta år och känd för sina hårda effektivitetskrav och mot löneförhöjningar för arbetaren.

En gång vet jag att jag avbröt med att säga: “Om Curt Nicolin skulle bli statsminister. Då kommer du inte att få barnbidrag, hyresbidrag och socialbidrag”. Då blev det slut på diskussionen.

Olle Höijer

Gullspång

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.