Ett bord för miljön

Miljö
PUBLICERAD:
På Maria nova finns ett “återbruksbord”.
Foto: Charlotte Ferneman

Caroline Westblom, klimatsakkunnig på Naturskyddsföreningen, tipsar om att återanvända i stället för att köpa nytt för att minska sin miljöpåverkan.

På Maria nova (före detta Mariaskolan) i Mariestad har Monica Lange, enhetschef för daglig verksamhet, tagit initiativet till ett “återbruksbord”. Där kan alla som vill lämna saker de inte längre behöver och i gengäld ta saker som andra har lämnat.

Ett återbruksbord eller en återbrukshylla fungerar förstås lika bra i en trappuppgång, i skolor eller på arbetsplatser.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.