Taubeafton för 33:e gången

Musik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Orsa spelmän och Tina Ahlin firar Evert Taubes födelsedag på Mariestads teater.
Foto: Pressbild
Den 12 Mars är det Taubeafton som gäller, för 33:e året i rad.
– Biljetterna är helt slutsålda och det är fortfarande folk som ringer och vill ha biljetter, säger Anders Ramberg från Visans vänner.

I år kommer Tina Ahlin och Orsa spelmän till Mariestads teater för att fira Evert Taubes födelsedag. Visans vänner inleder kvällen med några Evert Taube-låtar och sedan tar Tina och Orsas spelmän över och spelar både Taube och egna låtar.

– Orsa och Tina är väldigt omtyckta, säger Anders.

Vad gör att Taube lever vidare?

- Det är fina gamla visor som tilltalar många. Det handlar ju om kärlek och sjömäns liv. Evert Taube är odödlig, säger Anders.

Tina var med på Taubeaftonen för fem år sedan utan Orsas spelmän och gjorde succé, men nu intar hon scenen tillsammans med spelmännen. Anders Ramberg träffade Tina och Orsa spelmän när han var och lyssnade på en konsert med dem i Vara.

– De tyckte att det lät kul att få komma till Mariestads teater och hylla Evert Taube, berättar Anders.

Förutom Taube kommer gästerna att bjuda på musik av Benny Andersson, Cornelis Vreeswijk, Nils Ferlin och Allan Edwall. Visorna blandas med nyskrivna musikarrangemang och egna låtar.

Sålde slut snabbt

Försäljningen av biljetterna gick lite trögt i början men när började marknadsföra evenemanget tog biljetter slut snabbt.

– Vi började annonsera på fredagen och på måndagen var biljetterna slut, berättar Anders.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.