• idag
  10 apr
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Unga sköt finalskott i Töreboda

Skytte
PUBLICERAD:
Under helgen som gick var det åter dags för Svenska ungdomsmästerskapen i luftpistol och finalen för Svenska ungdomscupen i luftpistol.
– Mariestads PK:s Märta Pettersson sköt bra och var ytterst nära att knipa en medalj, sa tävlingsledare Simon Magdeburg, Töreboda PSK.
Många ungdomar ställde in siktet i Töreboda idrottshall.
Foto: Simon Magdeburg

Arrangemanget genomfördes i idrottshallen i Töreboda. Närmare 114 ungdomar mellan tio år och 25 år gjorde upp om medaljerna. Under hösten och vintern har ungdomar över hela Sverige haft möjlighet att skjuta kvaltävlingar för att kunna ta sig till söndagens stora final.

– Bland våra lokala skyttar fanns tre stycken från Töreboda PSK och en från Mariestad PK, sa Simon Magdeburg.

Bra söndagsmatch

Märta Pettersson deltog i den sittande klassen LP13 och hamnade precis utanför pallen både dag ett och dag två. Detta trots att hon sköt fina 389- och 388 poäng. Bland de stående skyttarna hade Töreboda kvalat in tre killar i LP17P i form av Dag Andersson, Timmy Jansson och Tobias Jansson.

– Under lördagen hade de lite problem när nerverna gjorde sig påminda. Men under söndagen gjorde alla tre killarna en bra match där Dag Andersson även slog till med personligt tävlingsrekord med 511 poäng, sa Simon Magdeburg.

Timmy Jansson bättrade på sitt resultat från lördagen med 21 poäng till 517 poäng under söndagens tävling. Tobias Jansson gjorde en stabil och jämn tävlingshelg med inledande 515 poäng på lördagen och 510 poäng på söndagen.

Ledartävling

Lördagen bjöd inte bara på mästerskapsskytte utan avslutades i sedvanlig stil med en ledartävling där årets upplägg var lite annorlunda. I år fick ungdomarna skjuta i lag med ledarna både på fallmål och luftpistolstavla med decimalräkning.

– Som en sedvanlig tvist genomfördes ledartävlingen med musik och påhejande från ungdomarna. De gjorde sitt bästa för att stötta sina klubbkompisar och störa övriga skyttar, sa Simon Magdeburg.

Segrare blev till slut Linköpingsskyttarna Joel och Joakim Strömberg.

Siktar på finalrepris

Simon Magdeburg sa att årets tävling flutit på bra där minimalt elektronikstrul hjälpte till att göra arrangemanget lyckat.

– Under årens lopp har det kommit många positiva kommentarer om möjligheten att kunna följa skyttarna live skott för skott hemifrån och även på plats. Deltagarmässigt har Svenska ungdomscupen, som så många andra idrotter, märkt av ett litet tapp, och det stora problemet är bristen på idrottsledare.

– Men jag är väldigt tacksam över att Töreboda PSK fortsatt har förbundets förtroende att arrangera en stor tävling för ungdomar.

Även nästa år har Töreboda PSK siktet inställt på ett nytt finalarrangemang och hoppas då att Töreboda idrottshall fylls med träffsäkra ungdomar som vill tävla om mästerskapsmedaljer.

Några av vinnarna från Riksfinalen på söndagen. Fr.vänster.LP11 Felicia Rhedin Ronneby F17 PSK, LP13 Nike Persson A4 SKF, LP15P Emanuel Löfgren Nysätra PK, LP17F Michaela Jansson Håtuna PSSK, LP17P Viggo Berntsson Lönsboda SPSK, LP20F Josefin Thörnkvist Zinkgruvans PSK, LP25F Julia Lawner A4SKF, LP25P Alexander Johansson Mjölby PK.
Foto: Simon Magdeburg
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.