Vintercupen avslutades

Enduro
PUBLICERAD:
Oliver Önnefors under Vintercupen i Töreboda.
Foto: PRIVAT
Helgens Vintercupstävling i Tibro var den sjätte och sista deltävlingen i 2019 års enduroserie.
De omåttligt populära tävlingarna har samlat mellan 400 och 550 deltagare varje gång.

Av de sex deltävlingarna, Skövde, Falköping, Tidaholm, Karlsborg, Töreboda och Tibro räknades de fem bästa resultaten. Tyvärr har de riktiga snöspåren uteblivit denna säsong, vilket gjort tävlingsspåren mycket slagiga.

Mariestads enduroklubb har haft sex förare med till start.

Rickard Andrén i seniorklassen och Tommy Jonsson i motion 40-49 år har endast kört en deltävling samt Dennis Dahl fyra. Markus Pehrson, Jonas Eriksson, Roger Karlsson samt Claes Pettersson har alla deltagit i fem eller fler tävlingar varför deras resultat räknas fullt ut.

Markus och Jonas tävlade i motion 40-49 fick totalplacering 27 respektive 43 bland 162 startande. Roger och Claes, som tävlade i klassen +50, slutade på en total 24- och 63-plats av 154 stycken i klassen.

Två betydligt yngre Mariestadsförare fanns också med i serien. Båda tävlande för FMCK Skövde. Oliver Önnefors som tävlade ungdomsklassen E1 hamnade på en niondeplats av 43 startande. Ludvig Pettersson fick tampas mot 76 startande i juniorklassen och slutade på en 14-plats.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.