Stenquist hedersgäst på galan

Nyheter
PUBLICERAD:
Mariestadssonen Lars Stenqvist blir hedersgäst på årets näringslivsgala.
Foto: Bo Håkansson
Mariestadsbördige Lars Stenqvist blir hedersgäst på årets näringslivsgala.

Den 16 maj är det dags att sätta det lokala näringslivet i fokus, då den femte upplagan av Mariestads näringslivsgala arrangeras på Jubileumsteatern.

Som traditionen bjuder har galan en speciellt inbjuden hedersgäst, som har anknytning till den stolta sjöstaden. På tidigare galor har i tur och ordning Volvos koncernchef Martin Lundstedt, artisten Jan Rippe, modeskaparen Elin Kling och bryggaren Jens Spendrup varit hedersgäster.

Till årets gala går stafettpinnen vidare till Lars Stenqvist, 52.

Stenqvist tillträdde i oktober 2016 som Executive vice president för Volvo group trucks technology och Volvo group chief technolgy officer. Han sitter dessutom med i Volvos koncernledning, tillsammans med barndomskompisen Martin Lundstedt.

Duon har följts åt genom större delen av livet, från grundskolan i Mariestad, värnplikten till studier på Chalmers i Göteborg. Innan Volvo-tiden hade de båda också ledande befattningar inom den tunga fordonsindustrin i Scania-koncernen under många år.

Förutom hedersgäst är det som tidigare noterats i dessa spalter klart att musikproducenten, låtskrivaren och dansbandssångaren Henrik Sethsson blir konferencier på årets näringslivsgala. Precis som ifjol blir det närproducerad musikunderhållning på galan genom Simon Swahnström och Lürsta sockens husarer.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.