• idag
  26 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fritidshus i Mariestad stiger i värde

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Medelpriset för fritidshus i Mariestads kommun har ökat med 50 procent de senaste fem åren, enligt statistik från Svensk mäklarstatistik.

Fastighetsbyrån har gett Svensk mäklarstatistik i uppdrag att jämföra priserna på fritidshus år 2013/2014 med år 2018/2019 (perioden mars till februari). Statistiken visar att medelpriset har ökat med 17 procent i riket och 23 procent i Västra Götaland. I Mariestad, som har haft näst störst prisutveckling i regionen, har priserna stigit med 50 procent de senaste fem åren. I dag är medelpriset för ett fritidshus i kommunen 1,12 miljoner kronor. I riket kostar ett fritidshus i snitt 1,67 miljoner kronor.

Priserna i Vänersborg har stigit mest i landet, en ökning på 70 procent.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.