Nya problem i tågtrafiken - nu från Göteborg

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ett växelfel orsakar problem i tågtrafiken till och från Göteborg.

Det är förseningar till och från Göteborg central. Det påverkar främst tåg på sträckan Göteborg-Älvängen där vissa tåg ställs in helt och vissa tåg vänder i Gamlestaden fram till 19.00. Det kan även påverka tåg på sträckan Göteborg-Öxnered, Göteborg-Skövde och Göteborg-Uddevalla. Orsaken är ett växelfel inne på Göteborg central. Resenärer hänvisas att kontakta sitt tågbolag för mer information om sin resa skriver Trafikverket.

Klockan 20.19 uppdaterades information:

Växelfelet på Göteborg central kvarstår fortfarande och det beräknas vara avhjälpt under tidig morgon 28/3. Det kan fortfarande uppkomma några mindre förseningar på sträckorna Göteborg-Öxnered, Göteborg-Skövde och Göteborg-Uddevalla men inga fler tåg beräknas bli inställda under kvällen.

Även på onsdagsmorgonen var det stopp, då på järnvägssträckorna Hallsberg-Skövde, Hallsberg-Karlstad/Charlottenberg.

Orsaken var en brand vid spåren i Laxå. Vid 07.45 var branden släckt men det kan ändå bli vissa störningar i trafiken under förmiddagen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.