Undergångsteorier Rune!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Henrik Montgomery/TT
Vi med samvetet i någorlunda skick bombarderas dagligen av budskap om vår negativa påverkan av vår livsmiljö.

Rune Jakobsson har svårt att förstå hur vi kan prioritera miljöfrågorna så lågt (MT 3/4). Rune har i sin insändare radat upp scenarier som leder till människosläktets undergång. Han refererar till Greta Thunberg som ett sanningsvittne i ämnet miljö och vetenskapen därtill. Där påstås att mänskligheten är den största fienden för människans framtid på jorden. Sedan ger Rune exempel på det smalsynta tänkandet som vi (människan då) försvarar. Han menar att "jorden inte behöver människan" i synnerhet inte de människor som har pengar, då de tjänar pengar.

Vidare gör Rune gällande att energiförbrukningen i Sverige motsvarar 4,5 ggr mer än det som "tillförs Sverige naturligt". Hur menar Rune där?

"Hur kan någon tro att turistindustrin är det bästa för vår miljö på jorden"? Fråga någon som har sin utkomst av turistindustrin Rune, och denne kan säkert ge dig svar.

Sedan svävar Rune ut i oändligheten och preciserar behovet av fler planeter för vår fortlevnad.

Sammanfattar jag Runes apokalyptiska påståenden, kan jag inget annat uppfatta än det, att "miljöpolitiken" bör inriktas på att reducera antalet människor till den grad att mänsklig påverkan ej längre kan detekteras.

En sorglig syn på vår omvärld, nära nog sekteristisk , som knappast kan hanteras inom ramen för en förd miljöpolitik.

Stefan Eriksson.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.